Este venres, o caldiño quente con pan de pita chegou á escola da man de Tania. Recollemos no invernadoiro os fermosisimos repolos e aprendemos a facer o caldo como alimento importante na nosa cultura. Aprendemos a facer o pan co fermento, fariña, sal, zucre, auga temperada e con boa man amasando fixemos pans na tixola, sen empregar o forno. Falamos de como no Neolítico se asentan as poboacións gracias á agricultura e gandería e a importancia na mesma no cambio evolutivo.
Cando xa estaba quentiño e o pan feito...a merendar. Que rico!. E agora que aprendemos ? Podemos empregar e utilizar fora da escola o que aprendimos?
-Siiiiiiiiiiiii
receita do pan de pita, ingredientes, 350 gramos de harina 30 gramos de levadura de panadero 4 cucharadas de aceite de oliva sal azúcar. diluir a levadura en un vaso de agua tibia juntar o restos dos ingredientes e amasar por 10 minutos dejar descansar por 30 minutos facer pequeñas bolas e abrir con un rodillo poner en una sarten calente tapar con una tapadera asta que inflen dar se a volta e listo, e bom proveito. una coisa mais esta masa vale para pizza.
ResponderEliminarGracias Tania pola receita !receita do pan de pita, ingredientes, 350 gramos de harina 30 gramos de levadura de panadero 4 cucharadas de aceite de oliva sal azúcar. diluir a levadura en un vaso de agua tibia juntar o restos dos ingredientes e amasar por 10 minutos dejar descansar por 30 minutos facer pequeñas bolas e abrir con un rodillo poner en una sarten calente tapar con una tapadera asta que inflen dar se a volta e listo, e bom proveito. una coisa mais esta masa vale para pizza.
ResponderEliminar